Dirigent Sing Along Singers Math Dirks

        

Math Dirks werd in 1962 geboren in Sittard.

Sinds 1 januari 2024 staan de Sing Along Singers onder leiding van dirigent Math Dirks.Na zanger en bassist te zijn geweest in een schoolband, werd hij op 15 jarige leeftijd toegelaten tot de opleidingen schoolmuziek en zang op het Conservatorium in Maastricht. Hij rondde zijn studie solozang af in Amsterdam met het predicaat ‘Cum Laude’. Hij studeerde koor en orkestdirectie in Rotterdam.

Vanaf 1983 zong hij wereldwijd in Opera's (o.a. bij Nederlandse Opera  Opera Forum en Opera Zuid). Hij was actief als Lied-zanger. Hij maakte radio en cd opnames voor TROS, VARA, KRO en BBC.

Als koordirigent is hij sinds 1979 actief bij diverse koren. Sinds 2019 is hij Ambassadeur van de KNZV en geeft hij scholingen aan diverse koren in de regio. Op dit moment dirigeert hij: Antoniuskoor Bemelen, Hidden Voices Herten, Creatura Weert en  gemengd koor Canto Lirico Heel.

  Van jongs af aan heeft Math een grote interesse in cabaret en het Nederlandse Luisterlied. Samen met Maurice Hermans speelde Math in het verleden  een programma rondom liedjes van Toon Hermans.

Omdat Math naast koordirigent ook zanger is heeft hij ons koor veel te bieden. Zijn motto als koordirigent is: "Als koordirigent ben je er altijd voor het koor, en niet voor je eigen ambities".