Onze pianiste

Vaste pianiste van de Sing Along Singers:
Ludmila Seroo

      
 

Ludmila is geboren in Chisinau: de hoofdstad van Moldavië (tot 1991 een Sovjet-republiek, ingeklemd tussen Roemenië en Oekraine).

Ludmila was 6 jaar toen zij startte met piano te leren spelen; van haar achtste tot haar negentiende volgde zij een opleiding piano op een speciale muziekschool.
Zij is cum laude afgestudeerd aan het Moldavisch Conservatorium. Aansluitend heeft zij nog 2 jaar een aanvullende hogere muziekopleiding gevolgd. Muziek is haar met de paplepel ingegeven..... haar beide ouders zijn cellisten!

Zij werkte 18 jaar lang als pianiste bij het Moldavisch Symphonisch Orkest en maakte concertreizen naar Italië, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Spanje en Hongarije.  Zij trad op als soliste met werken van Beethoven, Ravel, Lizst, Sint-Saens en Rachmaninov. Tevens soleerde zij met een kamerorkest op klavecimbel met werken van Bach, Händel en Mozart.  Tussendoor begeleidde zij op piano leerlingen op de muziekschool en studenten op het Conservatorium.

Ludmila woont sinds 2004 in Nederland (Horst) en sinds 2006 -na de geboorte van haar dochter- startte zij in Nederland haar werk als pianiste.

Buiten de Sing Along Singers is Ludmila tevens de vaste pianiste bij GZV Egelsheim, Vocalgroup Happy Sound in Hegelsom en de koren  Harmony in Oostrum en Bel Canto in Helden. Tussendoor treedt zij op met verschillende koren uit de directe omgeving van Horst maar óók van ver daarbuiten.  
Sinds een aantal jaren geeft Ludmila privé-les aan kinderen én volwassenen op piano en keyboard. Ook verzorgt zij jaarlijks de begeleiding van blazers op het solistenconcours.