Nominatie en een eerste prijs voor SAS

Vrijdag 7 oktober j.l. organiseerde het VNK-Limburg De Limburgse Koordagen. Op vrijdagavond vond de Koor CD Gala avond plaats in de Theaterzaal van de Oranjerie te Roermond. Een deskundige jury had uit de opnames van de 57 deelnemende koren 16 cds genomineerd voor verschillende prijzen, waaronder de Koor CD-Award 2016.

De avond werd geopend door de voorzitter van het VNK, Dhr. Giesbertz. De presentatie werd verzorgd door het jongerenkoor Equal Voices uit Weert met diverse optredens, door hen zelf uitgevoerd. Onder de genomineerden waren ook de Sing Along Singers uit Reuver. Een groot aantal leden schitterde deze avond in galakleding waardoor het een feestelijk geheel was.

Op de eerste plaats betrof het een nominatie voor de CD-Award 2016. In deze categorie ontvingen de Sing Along Singers een oorkonde. In de categorie "Beste koor-cd in de categorie popmuziek" wisten de Sing Along Singers echter een eerste prijs in de wacht te slepen.

Onderstaand het juryrapport:

Wereldlijke popmuziek
Zon 200 koren zingen in Limburg een repertoire dat populair is, veelal Engelstalig en trendy. Koorleden met leeftijden die variëren van 20 tot 60 jaar zingen dat graag en vormen daarmee de huidige ruggengraat van de amateurkoren. Als je in die categorie wilt opvallen en het net iets beter wilt doen dan de rest moet je net even anders je repertoire kiezen, net iets meer aan afwerking doen en vooral een enorm enthousiasme uitstralen. Die 3 elementen zijn terug te vinden in deze cd en daarbij is die uitstraling zeker ook te danken aan de enorme drive van de dirigent John Wauben die dat bij al zijn koren laat blijken, daarbij gesteund door een eveneens gedreven en precieze pianiste Ludmila Seroo-Ferroni uit Horst.

De avond kon niet meer stuk. Onder het genot van een drankje en een spontaan klein optreden met collega- koor Harmony uit Oostrum – eveneens onder leiding van John Wauben en Ludmila Seroo - werd deze schitterende avond afgesloten.

Nieuwsarchief